BFEF - nyheter

Bästa andelsägare

Vi skriver nu september månad. Det finns fortfarande möjlighet att njuta av båtlivet men tiden går fort och det är strax dags att summera sommaren.

Uthyrningen av obesatta platser har summerat till ett 80-tal, vilket nog är något av rekord. Då ingår långpiren visserligen men i alla fall väldigt hög beläggning, vilket är bra för föreningen. Vår båtlyft har använts flitigt och hitintills har ca 125 lyft utförts. Det är både sjösättning, lyft för borttransport såväl som reparation av trasig båt. Vi hade en idé att lyfta båtar som skall i väg på segling och ge alla en möjlighet att bottentvätta. Det har inte slagit igenom och kanske får vi marknadsföra oss bättre med denna tanke.

Denna sommar har vi haft en allt bättre funktion på mätningen av el-förbrukningen på bryggorna E o F. Väldigt få störningar. Problemen för gästbåtarna att ansluta sig har Viktor och hans gäng löst bra genom att starta upp uttagen för dem. Detta är ett bra initiativ för då kan hamnen samtidigt få kontroll att avgift är betald, vilket har försvårats sedan man slutade med synliga betalmärken. Vi får se om det går att förfina ytterligare.

Hamnen har haft väldigt många besökare, både på vattnet och på land. Mycket folk i rörelse vilket visar på vilken magnet vår hamn är. Många kommer givetvis för bad och restaurangbesök, men alla de fina båtarna drar också sin publik. Väderöbåten har varit ett trevligt inslag som verkar fått en ökande beläggning under säsongen.

Efter ett och ett halvt år av destruktiva aktiviteter som krävt stort engagemang av andelsägare och styrelsen har vi nu efter en lugn och fin sommar fått lite av en nytändning. Låt oss hoppas den kan fortsätta så.

Kranbolagets fusion är nu avslutad och den ingår nu i BFEF och tillhör vår ordinarie verksamhet. Brygga A, utanför dieselkajen är upprustad och känns stabil. Den s.k. vågbrytarpontonen i hamninloppet (lite osäker på nyttan) slets sig delvis och nya kättingar och förankringar är monterade. Det blev ett större arbete än planerat men nu har vi eliminerat risken att den kommer på drift.

Diskussioner om framtiden, lite av det som presenterades vid årets stämma, kommer att förfinas och presenteras längre fram.

Just nu förbereder vi att slå om ett antal stolpar, höja upp pollare på brygga E ur ett klimatsäkrings perspektiv samt att justera och reparera en del träfendrar osv.

Vi får ibland till oss förslag på väldigt enkla åtgärder som en bult som saknas, en ring som behövs bytas, en tamp som hänger i vägen osv. Material finns oftast hos Markus vår hamnvärd. Många gånger kan du själv fixa till problemen. Saknar du möjlighet så lägg ett mail till vår info adress, info@bfef.se ,så kan Markus vara dig behjälplig.

En brist som återkommer varje år är att vi som båtägare inte slår om till grön skylt när vi avser vara borta i mer än två nätter. Detta skapar stor irritation på hamnkontoret. Hur svårt kan det vara?? Läs våra ordningsregler och följ dem. Märkligt, ju större båt ju mer nonchalans, så skall det inte vara.

Vi vill återigen påpeka att det är varje andelsägares ansvar att hålla sin plats ren från gamla tampar och infästningar, att skrapa bryggkant och pontoner från musslor och påväxt. SÅ ÄVEN OM MAN LÄMNAT SIN PLATS TILL UTHYRNING. DU ANSVARAR.

Återigen får vi också påminna om ansvaret med förtöjningsutrustning. Det skall finnas ordentliga ryckdämpare, avsedda för din båtstorlek. Lägger du till med akter, se till att du inte har korta tampar då det frestar på rycken ännu mer, sätt kryss i aktern. FÖRTÖJ ALLTID FÖR STORM. Det är du som båtägare som är ansvarig.


Hösthälsningar
Styrelsen BFEF