Nyheter, december 2020

Efter att ha bytt infästningstamparna till F-bryggan så är den i behov av efterjustering vilket kommer att utföras innan säsongen 2021.

Elskåpen på E-bryggan kommer under vintern uppgraderas med det nya molnbaserade elmätningssystemet från epSpot, som togs i bruk för F-bryggan under föregående säsong dvs 2020.

Vi har fått en förfrågan om vi i hamnen tillhandahåller laddplatser för eldrivna båtar. Styrelsen undersöker detta vidare om hur vi kan tillgodose detta för framtida hyresgäster och andelsägare.

Vi har uppdaterat ordningsreglerna i hamnen, här uppmanar vi samtliga andelsägare och hyresgäster att ta del av dessa inför kommande säsong.

Hamnvärd: Marcus Lave kommer att ta över stora delar av de arbetsuppgifterna som innefattas i hamnvärdsjobbet. Detta kommer Marcus att utföra vid sidan om av sina studier.

Vi kommer inför nästa säsong att införskaffa ett antal nya vagnar för att kunna dra ner tung utrustning och packning till våra båtar. Då de gamla antingen blivit stulna eller blivit uttjänta.

Tyvärr har vi haft en Personuppgiftsincident som strider emot lagen kring GDPR. Denna incident uppdagades då alla andelsägare, hyresgäster och en del gästbåtar fick massutskick i somras. Vilket tyvärr också förekommit under hösten. Detta intrång och åtkomst av BFEFs kundregister klassas som en Personuppgiftsincident. Styrelsen har varit i kontakt med jurist på Datainspektionen som är myndigheten som hanterar dessa frågor och de råder oss i BFEF att polisanmäla händelsen, vilket vi överväger att göra. Men bordlägger frågan till nästkommande styrelsemöte. Vi/BFEF är enligt lag skyldiga att dokumentera att detta intrång ägt rum, vilket vi nu gjort i förra styrelsemötets protokoll.
Mer info kring vad en personuppgiftsincident innebär finns på: https://www.datainspektionen.se/lagar–regler/dataskyddsforordningen/personuppgiftsincident/

Olyckligtvis har det skett ett plötsligt avhopp från Valberedningen, som nu endast består av två personer istället för som tidigare tre. Vilket valberedningen ej meddelat styrelsen eller andelsägare. Vilket vi ser som beklagligt. Lämpligt att valberedningen översänder den skriftliga uppsägningen för publicering på BFEF hemsida.

Efter att ha infört eldebiteringssystemet epSpot på F-bryggan, där varje båt får betala den el som förbrukats. Har det uppdagats att en andelsägare ej följt våra ordningsföreskrifter gällande att rapportera onormal elförbrukning. Denna andelsägare kommer att erhålla en separat faktura, där den verkliga förbrukningen kommer att regleras.